7. kesäkuuta 2013

Kuulumisia

Huomasitte varmaa, että Bonnie valtas mun blogi tos äske... Noh kaippa minäkin voin jakaa kuulumisiani. Täällä Helsingissä on nyt asuttu reilusti yli puol vuotta ja muuton aika on koittanut. Timon kanssa muutamme Pihlajamäen hoodeille yhteiseen kämppään. Aika onkin hyvä muuttaa, koska työmiehet putkiremontteineen vaan meluavat ja katkovat vesiä.
Kämppä on tietenkin pienempi ku nykyinen. Tää nykyinen on 73 neliöö ja kolmio. Tuleva kämppä on 60 neliöö ja kaksio. Talo on rakennettu 1960-luvun alussa, joka meinaa sitä, että arkkitehtuuri on väljää ja tilavaa isoilla ikkunuilla ja kapeahkoilla ovilla. Saa sitten nähä miten kalusteet mahtuu. Sen kyllä sanon, että painavia tavaroita en tuu kantamaan! Kämppä on neljännessä (ja ylimmässä) kerroksessa, eikä hissiä ole... Tervetuloa perkeleen hyötyliikunta.. Mutta on ylimmässäki kerroksessa hyvätki puolensa. Ylimmässä kerroksessa parveketupakoinnin hajusta tullaan harvemmin valittamaan, koska savuhan nousee ylöspäin. Yläällä myös tuulee enemmän ja läpiveto toimii tehokkaammin.

Mitä Bontsuun tulee, minä menen aamulla sen kanssa julkisilla. Raukka joutunut kestää muutto harjoituksia, mutta saapahan olla tyytyväinen, etten vaa heitä sitä boxiin ja lähde tärisevää bussiin kaikkien ihmeteltäväksi. Muutenkin kaikki "travelling with a hamster" videot tubessa kehottaa totuttamaan hamsun boxiin ennen matkaa. Plus koirat ja kissatki totutetaa nii miksi ei pientä eläintä, joka stressaantuu helposti.

Ainiin, tulevaan kämppään saa ottaa kotieläimiä! Nykysessä kämpässä meillä oli kielletty lattialla kävelevät öttiäiset kuten, koirat, kissat, fretit yms. Joten häkki, akvaario ja terraario elukat on ihan cool. Meinasha Riki yhes vaihees ostaa meille kaks käärmettä.. Ne oli jo silleen alustavasti varattu ja nimet keksitty, mutta myyjä ei enää ottanu yhteyttä... Oh well.. En ois ehkä ihan fine ollu niide lierojen kaa kumminkaa :D Kai niihi ois tottunu, mutta mieluummin otan söpön karvasen pallon.
Alustavissa suunnitelmissa onkin hankkia kissa tai kaks. Ja tottakai lisää hamstereita! Timo tosin haluu gerbiilejä...

Hamsteri innostuksesta puheen ollen, oon täs muutamie viikkojen aikana viettäny suurimman osan koneella olo aikaani katsoen hamsteri aiheisia videoita tubesta ja lukenu netistä paljon tietoa. Timo sanookin, että en enää muuta ajattelekkaan ja, että pää on ihan pehmeenä hamsuihi. No siinähä on! Minä pidän näistä palloista kovasti ^^
Olen jo tutkinut Helsinkiläisten kasvattajien sivuja ja suomen häkki/terraario/duna tarjontaa. Möttiäisiä tulee kuitenkin vasta, kun ollaan saatu muutto sählingit rauhottumaan.
Hamsut tulevat kuitenkin muuttamaan makkariimme mahdollisesti tulevien kissojemme takia. Ihan varmuuden vuoksi on varmaan järkevintä, että hamsut on meidän huoneessa, ovi kiinni ja kissat viettävät yönsä olkkarissa tai jossain. Jos kissat kuitenkin osoittautuu luotettaviksi, voidaan ovi pitää auki päivällä, kun itse olemme paikalla. Olen nähnyt kyllä paljon kuvia missä kani tai marsu nukkuu vieri vieressä kissan kanssa, mutta kananmunan kokoinen karva kasa on ihan eri asia.

Mutta tässä oli tämänkertainen tilannekatsaus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti